DSC01973 copy.jpg
driveway view.jpg
DSC01970 copy.jpg
  This zero net-energy residence began a as study in site planning a home with exterior rooms in a typical residential subdivision.  We mapped the movement of the sun, and daily meanderings of the clients, and the need for private outdoor space to develop a plan which acts in an environmentally sustainable and very site specific way.  The “front door” rather than being on center, is located at a corner of the home, while still enfronting the street, and the estate side of the home opens up the the out-of-doors dramatically, creating a revivifying sanctuary.  Highly energy-efficient to start, the home utilizes pV and Solar hot water as renewable sources to close the gap in achieving its zero net-energy profile.

This zero net-energy residence began a as study in site planning a home with exterior rooms in a typical residential subdivision.  We mapped the movement of the sun, and daily meanderings of the clients, and the need for private outdoor space to develop a plan which acts in an environmentally sustainable and very site specific way.  The “front door” rather than being on center, is located at a corner of the home, while still enfronting the street, and the estate side of the home opens up the the out-of-doors dramatically, creating a revivifying sanctuary.  Highly energy-efficient to start, the home utilizes pV and Solar hot water as renewable sources to close the gap in achieving its zero net-energy profile.

front walk view.jpg
front porch.jpg
DSC01972 copy.jpg
plans copy.jpg
north copy.jpg
south.jpg
east-west section.JPG
north south sectin.JPG
subdivision copy.jpg
site photos copy.jpg
DSC01981 copy.jpg